Duke

Direktlänk till inlägg 9 december 2008

Min lilla stjärna...

Av Jessica Olsson - 9 december 2008 17:20

...är DeVeritas Duke Dandelion, alias "Duke", "knäppis", "sötis", "tokis", "killen", "bebis" eller helt enkelt "världens bästa lilla pärla"!


Idag har vi genomfört det praktiska provet och vi blev godkända! Sååå härligt. Jag var orolig inför tända/släcka, men allt gick vägen!


Såhär gick det hela till!

Vi kom in i den stora gymnastiksalen, där vi skulle vara. Längs väggen satt några från klassen och i mitten, på en bänk, satt vår lärare och en person från SOS.

Jag förberedde mig med mina saker och sen släppte jag lös lilla Duke. Vi gjorde momenten efter lärarens ordning och började med apportering.


Ett föremål skulle ligga på bänken, bredvid dem, och ett på golvet. Det skulle sedan hämtas av hunden och läggas i förarens knä, jag satt på en stol en bit ifrån bänken.

Pang, bom! Duke hämtade första föremålet, la i knä. Hämtade andra från golvet, la i knä. Klart! Bedömarna var imponerade. :)

Ta av vante. Jag höll fram vanten. Duke drog av, avlämning, godis, klart!

Då var det alarmering. Vid det här laget hade Duke fått för sig att nosa iväg på lite egna äventyr. Men jag tänkte att jag testar ge signal från min mobil iallafall. Det började ringa och Duke, som var ca 20 m bort, avbröt och tvärvände mot mig och kom och hoppade och krafsade på mig! Superduktig!

Två valfria moment. Han drog i nyckelbandet, och fick upp nycklarna ur fickan, avlämning, godis och klart! Likaså med tröjan. Han drog ner dragkedjan, tog av första ärmen, andra ärmen och sedan gav han mig tröjan som hamnat på golvet :)


Då kom det sista och oroliga momentet. Tända/släcka. Jag hade ställt en bänk under brytaren så han lättare skulle nå. Jag pekade på knappen och han upp på bänken och släckte på en gång. När han skulle tända var det lite fumlande men efter ett par försök så gick det! Puhhh!


Efter bedömarnas överläggning så blev jag godkänd! SOS-människan sa också att vi var duktiga och nog blivit godkända på en riktig inprovning...

Så vid det här laget var jag så glad och solt så ni förstår inte! Inkallningen funkade bra också. Precis innan jag skulle koppla honom så fick han lattja runt lite. Sen såg han en hund utanför gympasalen och satte full fart. Men med lite tjo från mig så nitade han allt han kunde och kom i full galopp till glada mamsen som spridde ut ost på golvet nå ordenligt! :)


Min lilla pärla! Vi är hittils 3/12 ekipage som blivit godkända på alla moment och alla ekipage har gjort...


Så senare på dagen har han tuggat lite ben och sovit middag med mig. Idag har vi varit så goda vänner hela dagen (ja, för han är ju ändå valp, och valpar är inte alltid helt lugna och problemfria) :)


I morgon fortsätter träningen för min del. Vi ska få en hund, från en elev som går i ettan. Den ska vi, på en timme, träna i något servicemoment. Vi får välja mellan ta av vante, apportera metall eller öppna/stänga skåp. Ska bli superkul!


Får se, kanske blir man assistanshundsinstruktör någon dag. Det är fruktansvärt kul! Praktiskt också. Har tappat mina nycklar många gånger utanför dörren och då är det härligt när man har en vovve som kan assistera!


Kram på er och många kramar och hundpussar till Frida, som är en superuppfödare! Tror jag många med mig håller med om!!! Hon är världens goaste och producerar skitsnygga, trevliga, duktiga hundar och otroligt håriga ungar! :-P


Kram och hej

 
 
Ingen bild

Sabine/Dino

9 december 2008 17:54

Så imponerande!!!! Helt otroligt, Duke är ju inte så gammal!!!
Ja han kommer från en skit bra kull och har en otrolig uppfödare!!!! Jag håller med!!! Frida du ÄGER!!! (som ungarna säger)

 
Ingrid

Ingrid

9 december 2008 17:59

Hej, kom över din blogg via deveritas hemsida och jag är så avundsjuk på dig som har en rottis! Om några år ska jag med försöka skaffa en från deveritas :) Men men, jag skriver här därför att jag misstänker att du går på hundgymansium? I så fall så får du gärna bli meddlem på www.hundgymnasist.webb.se
Där samlas alla som går på hundgymnasie! Sprid gärna vidare till din skola!
Ha det bra och lycka till i fortsättningen med Duke!
// Ingrid och Tilla

http://www.taggadetassar.se

 
Sofia

Sofia

9 december 2008 18:13

GRATTIS till en jättefin prestation! Vad duktiga ni är!
Mvh Sofia

http://www.sofiashundar.se

 
Urmamman

Urmamman

10 december 2008 07:53

Urmamman är stolt. Mäkta stolt!
När jag tänker på lillns lojalitet så blir jag tårögd. Han klev in där och gjorde sitt allra, allra bästa. För sin mattes skull. Vid en ålder av fem månader. Det är kärlek.

Nu blir jag lipsill.... Pussa pärlan!

Vi ses på lördag!

Kramar i massor från barndomshemmet!

PS Tack för de fina orden, Jessica. De värmer ända in i hjärtat :-) Tack!

http://www.deveritas.se

 
Ingen bild

Camilla & Conrad

10 december 2008 12:31

Grattis! Var stolt och mallig för ni har ju gjort ett jättejobb både du och din lille kille.

 
Karolina & Berit

Karolina & Berit

10 december 2008 21:02

Wow wow wow! Så fantastisk skitbra ni är! Kanonjobbat!!! Nu ska jag och Berit skryta som två skrytmånsar om duktiga brorsan och hans matte! Stora grattiskramar från oss!!!!

http://www.kynologia.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica Olsson - 24 april 2013 17:29

Haft en strålande dag! Vädret var kanon så jag packade kaffe och bulle och drog till skogs en stund. Sååå skönt :-) Även hunnit med diverse utepyssel och innefix! Nu blir det pizza för oss vuxna och blodpudding till barnet, även duken ska få blo...

Av Jessica Olsson - 22 mars 2013 13:03

Börjar med lite ölhäng!

Av Jessica Olsson - 26 februari 2013 21:07

Idag för exakt ett år sen var vi på förlossningen! Idag för exakt ett år sen ville jag ge upp och gå, om de nu inte satt epiduralen vid det här laget, minns inte helt. Men jag minns det mesta, i princip allt, även om klockslagen inte finns i minnet. ...

Av Jessica Olsson - 25 februari 2013 16:08

Jag var trött som sjutton å bebbe likaså och därför la vi oss en sväng och sov! Nu lite mellanmål innan jag börjar med kvällens middag- klyftpotatis och fetaostfyllda köttfärsbiffar! Till det blir det ngn påssås. Räknade i lådan igår-tror där fanns ...

Av Jessica Olsson - 24 februari 2013 16:11

Det är ju snart dax för kalas!

Ovido - Quiz & Flashcards