Duke

Direktlänk till inlägg 28 februari 2009

Mot helgen

Av Jessica Olsson - 28 februari 2009 01:00

Har nyss kommit hem från jobbet. Så nu är jag ledig tills söndag när jag ska jobba igen - söndag till onsdag morgon och sedan ledig vecka :)

Duke har varit på dagis under hela jobbveckan hittills och det funkar jättebra där. Som jag förstått så leker han och har sig och fungerar bra med alla andra.

Nu har Rosie, som driver dagiset, fått förstärkning i form av en massa praktikanter så nu ska hon dra igång massa utflykter och liknande till ridhus där vi kan släppa hundarna, ut i skogen och grilla samt även lite spår - som jag ska hålla i! :) Det blir ganska enkla spår och lite lagom aktivering för de små liven på dagis. Ska bli skoj!


Jag är mer taggad än tidigare att dra igång mitt hundiga företag. Vad, vet jag ju ännu inte än. Jag vill starta inom; massage, friskvård, trim, instruktör, butik, café.......... Hmm... Var börjar jag? Vilken utbildning ska jag ta först? Hur ska jag hinna det? Hur ska jag ha råd? Hur går jag tillväga rent praktiskt? Jag vill verkligen göra ALLT! Men jag tänker såhär i dagsläget, att jag ska gå så mycket jag vill, som jag har råd med osv. Sen får vi se hur och när jag startar. Jag ser det som en hobby att läsa till allt också, så oavsett företag eller inte - jag kommer få en massa bra och nyttig kunskap! Visst, om jag inte öppnar något och "tjänar in" alla pengar jag lagt ut (för det blir ju massor) så tycker jag inte att det gör någonting! Ingenting alls! För det är min hobby, och jag lägger gärna ner pengar på den. Jag kan väl dra en parallell med de som spenderar tiotusentals kronor på resor, vad har de kvar sen? Eller vad får de ut av den? Jovisst, upplevelser och minnen. Men det är ju inte direkt så att de kan få några pengar tillbaka. Hoppas ni förstår hur jag menar. Vissa tycker nämligen att det är en massa onödiga pengar jag "slänger ut" på hundiga grejor, men som sagt - oavsett om jag startar företag, eller om det skiter sig. Det är min hobby! Och jag vill läsa ALLT jag kan, för min egen skull. Jag vill veta allt, ur alla vinklar. Bra och dåligt.


Jag har anmält mig till en kurs på SLU, tror den hette "Djurparksdjurens beteende". Fick rådet av David, på Hund3, att läsa om andra djur än hunden också! Djur överlag är ganska lika och man kan lära sig massor om man ser sig runt ikring också och inte bara stirrar sig blind på hund och varg!

Kursen, iallafall, verkar jättespännande. Domesticering, stereotypier och lite sånt. Sånt som man även läser om och som förekommer hos hund.


Tänkte också, eventuellt, anmäla mig till Hundens beteende 1, som går på Linköpings universitet i höst.


För övrigt, ska jag gå på träff på Skatteverket på onsdag. Det är den första av två träffar, handlar om starta eget, moms, skatter och sånt tjafs. Så nu ska jag lära mig det, sen komma på vad jag vill göra och hela det köret och sen förhoppningsvis dra igång. Sen får ni handla hos mig, eller få hundmassage, eller gå kurs eller.... :)


Bilderna är tagna från http://jordnarahund.blogg.se/ 


Puss å Kram



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica Olsson - 24 april 2013 17:29

Haft en strålande dag! Vädret var kanon så jag packade kaffe och bulle och drog till skogs en stund. Sååå skönt :-) Även hunnit med diverse utepyssel och innefix! Nu blir det pizza för oss vuxna och blodpudding till barnet, även duken ska få blo...

Av Jessica Olsson - 22 mars 2013 13:03

Börjar med lite ölhäng!

Av Jessica Olsson - 26 februari 2013 21:07

Idag för exakt ett år sen var vi på förlossningen! Idag för exakt ett år sen ville jag ge upp och gå, om de nu inte satt epiduralen vid det här laget, minns inte helt. Men jag minns det mesta, i princip allt, även om klockslagen inte finns i minnet. ...

Av Jessica Olsson - 25 februari 2013 16:08

Jag var trött som sjutton å bebbe likaså och därför la vi oss en sväng och sov! Nu lite mellanmål innan jag börjar med kvällens middag- klyftpotatis och fetaostfyllda köttfärsbiffar! Till det blir det ngn påssås. Räknade i lådan igår-tror där fanns ...

Av Jessica Olsson - 24 februari 2013 16:11

Det är ju snart dax för kalas!

Skapa flashcards