Duke

Direktlänk till inlägg 17 april 2009

Ville bara informera om att...

Av Jessica Olsson - 17 april 2009 17:24

...fästingarna tagit sig an världen igen!


Idag plockade jag två som satt fast, antagligen från förra skogsutflykten, samt en som kröp, antagligen från dagens utflykt. Jag har kanske nån på mig också men det vågar jag inte kolla för jag hatar småkryp nåt så förbannat (läs fobi, läskigt, panik...) så jag kommer på varje sommar varför jag kanske inte egentligen gillar sommaren :)


USCH!!! Men så ni vet... Så hittills i år: 2 krypande, 2 fast...


Nån som har tips på fästingmedel? Jag använder Fixodida men det har nog inte börjat verka ännu..

 
ANNONS
 
Urmamman

Urmamman

17 april 2009 21:25

URK!!!! Jag kan inte annat än hålla med....Fy f'n vad jag hatar dem!
Jag brukar koka en häx-brygd somjag sprayar ner dem med innan skogen: vatten, citron (skal och saft) samt rosmarin kokas upp. Sparas sen i kylen i sprayflaska och spraya ner honom innan du går ut.
Fixodidan tar ca två veckor innan det funkar fullt ut.

Trevlig helg!

Kram Frida

http://www.deveritas.se

 
Caisa & Cayenne

Caisa & Cayenne

28 april 2009 19:40

Samma häx-brygd brukar jag koka ihop. Idag har vi börjat med Fixodida inför lägret, här uppe är ju fästingbeståndet liiiitet (och det tackar jag för). Men vi kan inte hålla oss från att åka till mer sydliga trakter och då får man fixa mot äckelpäckelfästingarna.

Pussa på tjocknosen från mig och faster-Cayenne

http://fyrfotingarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica Olsson - 24 april 2013 17:29

Haft en strålande dag! Vädret var kanon så jag packade kaffe och bulle och drog till skogs en stund. Sååå skönt :-) Även hunnit med diverse utepyssel och innefix! Nu blir det pizza för oss vuxna och blodpudding till barnet, även duken ska få blo...

Av Jessica Olsson - 22 mars 2013 13:03

Börjar med lite ölhäng!

Av Jessica Olsson - 26 februari 2013 21:07

Idag för exakt ett år sen var vi på förlossningen! Idag för exakt ett år sen ville jag ge upp och gå, om de nu inte satt epiduralen vid det här laget, minns inte helt. Men jag minns det mesta, i princip allt, även om klockslagen inte finns i minnet. ...

Av Jessica Olsson - 25 februari 2013 16:08

Jag var trött som sjutton å bebbe likaså och därför la vi oss en sväng och sov! Nu lite mellanmål innan jag börjar med kvällens middag- klyftpotatis och fetaostfyllda köttfärsbiffar! Till det blir det ngn påssås. Räknade i lådan igår-tror där fanns ...

Av Jessica Olsson - 24 februari 2013 16:11

Det är ju snart dax för kalas!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se