Duke

Alla inlägg under januari 2010

Av Jessica Olsson - 13 januari 2010 11:57

Duken mår bättre, även om jag fortfarande misstänker att han inte är helt återställd, imorse fick jag säga varsågod lite extra tydligt och inget "slänga sig över maten så den inte springer iväg". Men vem vet, han kanske har en liten svacka, händer ju alla!

Han var iallafall helt med på dagis-planen för idag och började som vanligt att pipa lite innan vi kom fram. Satte in honom med ett par flatte-brudar så han ska nog ha det bra idag!


För övrigt så har han börjat tugga dörrmatta igen, är väl hans 3-4 dörrmatta han tar sig an, inte ok! :) Mycket bus har han för sig, och det roar honom mycket... Det roliga är också att man ser på en gång när han har något fuffens för sig - han kan t.ex rota i mattes väska i hallen, och där tar han kanske ett par kvitton i munnen och springer iväg och ställer sig framför köksbordet. Man ser på hela hunden, kroppsspråket och retfullheten i ögon och ansikte att nu är det bus på G... Tar man då ett steg mot honom så pyser han på 2 röda, man kan sen jaga honom hur länge som helst... Ju argare matte blir ju gladare blir nog vovve, skulle jag tro :) Husse är det mer respekt för, husse säger "Duke, spott ut!" Och poff! så flyger allt ut ur munnen på vovve... Hmm, orättvist??


Han är sjukt söt men ack så retfull och jävlig emellanåt! Men han berikar våra liv obeskrivligt mycket!

Av Jessica Olsson - 11 januari 2010 11:21

min hund e inte helt kry idag... Började i morse att han såg lite lojj ut och hade inte alls samma halvjobbiga go som han brukar ;) Men sen gick vi och skopade upp lite mat, som han inte slängde sig över... Två ggr sa jag "Varsågod", men han bara gick därifrån. Då kan man konstatera att något inte är bra med honom. Han är ett matvrak och slänger sig alltid över maten, gluffsar i sig allt på nån minut och sen är han fit-for-fight för prommis och springer och ställer sig vid dörren...

Men han åt till sist, i omgångar, och fick nästan i sig allt. Sen gick vi ut för en liten morgonrastning och då rastade han av sig väl. Nu vilar han, ska gå och pussa om honom!


Några favorit i repris så man får ett leende på läpparna :)


  I husses famn, på första lägret :)   Hemma å busar!

Innan valpträffen, bus med syrran!!  

Av Jessica Olsson - 8 januari 2010 13:33

Tror vi valde helt rätt år att flytta ut på landet!! Eller ja, beror på hur man ser det - men än så länge så tycker vi att det är någorlunda kul att skotta snö så... Och promenaderna är ju sååå underbara! Vakna och så bara ut i snön och solen, wonderful! Jag laddar ordentligt när jag är ute kan jag säga, kan ställa mig och bara titta på det fina landskapet eller lyssna på tystnaden och bara njuta över att få gå såna härliga prommisar, kontrast mot stadsprommisar kan jag ju lugnt säga!


          

Av Jessica Olsson - 7 januari 2010 19:50

Igår städade jag ut julen och städade hela huset. Vart också lite träning med Duken, liksom idag. Kör på lite med lydnadsträning och att trä plastringarna på konen, det går framåt :)


För övrigt är det väldigt lugnt just nu... Njuter av all snö, väldigt mysigt!


Har konstaterat att det nog bor en räv här i krokarna också, igår såg jag honom utanför vardagsrumsfönstret för 3:e ggn på kort tid. I förrgår så kom han upp på altanen och nosade lite på rutan, igår gick han i trädgården och fram till boomerballen och nosade lite :) Jag sa åt Duke att kika ut så ni kan ju tro att vovve satt fastklistrad vid fönstret ett bra tag efter att räven försvunnit ur synhåll :)



Ovido - Quiz & Flashcards