Duke

Alla inlägg under maj 2010

Av Jessica Olsson - 5 maj 2010 21:29

Idag var det dags för hundpromenad nummer 2 på jobbet. Denna gång hade jag även öppnat upp för andra än bara postisar. Två utomstående kompisar kom. Sammanlagt var vi 5 ekipage.

Det gick kanon!

Duken skötte sig så exemplariskt så matte blev tårögd :) Han lyssnade på klickern, han gick extra fint om han var sugen på korv och han brydde sig inte om hanarna i gruppen eller tikarna som ibland kom upp i baken på honom. Ingenting bekom honom! Han gick bredvid sin matte och skötte sig som en prins.


Jag lever fortfarande på energin och glädjen för promenaden och känner bara glädje och hopp inför framtiden.

Nästa promenad utökar vi nog promenaderna genom att ta in lite passivitetsträning samt kanske även en platsliggning. Så promenad men även lite träning för de som vill.


Nu ska vi gå och mysa! Kan man annat än älska denna underbara och fina rottispojke?!  

Foto: Camilla Boström

(Taget på lägret hösten 2008)


Av Jessica Olsson - 3 maj 2010 18:18

Han är så skön min älskling! Man kan verkligen inte låta bli att skratta eller le när han är i farten!


Här är hans klassiska "äta-ben"-pose. Observera att i princip hela kroppen är utanför. Det är endast såhär han använder denna dyra, fina säng som matte köpt :) Som slaskunderlag för hans ätande...

 

Och denna klassiska ställning då... Ja, jag möttes av detta igår när jag skulle krypa ner. Pungolle kan verkligen konsten att vika ut sig, utan att visa det minsta blyghet  :)   

Av Jessica Olsson - 1 maj 2010 14:24

Igår hade Duken dambesök. Han blev väldigt glad över att få sällskap i skogen och som de röjde runt! Det var fram och tillbaka, ut och in ur skogen, över träd och stubbar. Det dracks här och var ur pölar, samt plaskades och travades runt tills de var plaskblöta båda två :)


Det var en liten match att promenera båda i koppel. Två halvstora, halvivriga, dragiga hundar för en liten kotte som jag. Det var många kg mot mig kan man säga... Precis när jag kopplat upp dem i skogen så stötte vi på en häst också, jag gick ner mot kanten, rullade upp båda kopplen på mina händer och ställde mig stadigt då jag inte visste hur tokiga de två vildhundarna skulle bli. Men de skötte sig fint, några få skall bara, puh! :)


Sen fick de ligga ute i trädgården och hålla span resten av dagen medan jag satte ihop nya trädgårdsmöbler, lite folk anlände och medan vi grillade. På kvällningen fick de ligga inne i varsin del av huset och vila.


Det var kul att testa på att ha flera hundar, men säger såhär; blir det en till så blir det antingen en liten eller en otroligt väluppfostrad hund som följer en överallt, då man redan har en knasboll som hoppar runt i koppel :)


    



Ovido - Quiz & Flashcards