Duke

Alla inlägg under november 2012

Av Jessica Olsson - 21 november 2012 10:12

Som vanligt började vi dagen med en promenad efter frukost. Vi gick iväg ca 2 km hemifrån och där släppte jag lös vilddjuret en liten sväng. Spring i benen javisst!!!
Nu kaffe och kaka ute i solen och sen ska vi iväg till en mamma här i närheten för lite mys!


 

 

Av Jessica Olsson - 20 november 2012 13:13

är bara förnamnet just nu!


Alla vet nog att jag så innerligt, förbannat och obeskrivligt mycket vill ha en till liten hund. Hund är mitt liv. Det är min hobby. Min passion. Ja, det finns nog många ord därtill att använda ;-) Men som sagt. Jag vill ha en till hund. Som sällskap till Duke. En till hund att träna. En hund som fungerar på ett litet annat sätt än Duke och rottisen som helhet. För det är ju en staff jag kikat på, vilket jag tror kan passa oss kanon! 

Jag hittar lite spännande kombinationer då och då men jag får ju bara nej hemifrån   Dock var det nära för några år sedan. En jättefin kull och det var en riktigt go liten tik kvar som kunde fått ett hem hos oss. Men vi tackade nej. Nu är denna kennel på g igen att para samma mamma som hade kullen då. Så den kombinationen tror jag kan bli bra. MEN nu idag har jag hittat en annan, THE one and only kombination som jag såååå sjukt gärna skulle ha en valp ifrån. Jag känner tiken, har träffat henne ett flertal gånger, har sett henne i många olika situationer! Gått med henne på promenad, sett hur hon är bland andra hundar, hur hon kopplar av i ett rum fullt med andra hundar när det är utbildning, hur Curt Blixt drar släden mot henne - ja kort och gott - jag har sett mycket av det man kanske gärna skulle önska se av en mamma eller pappa till en kull! Och ja, hon sköter sig klockers vad man än tar sig till. Hon är glad som få och bland det sötaste jag sett!

Så ja - nu ska det tunga artilleriet in. För detta kan bli såååå bra!


 

Av Jessica Olsson - 19 november 2012 20:31

Ny vecka. Nya möjligheter!

Men fullt upp i vanlig ordning och dagen har gått i ett kör sen i morse! Först nu har jag samlat ihop mig lite... 

Dagen började med en riktigt trevlig långpromenad på nya marker! Jag som inte är härifrån var ute på villovägar en bit hemifrån åt ett annat håll än dit jag brukar åka. Om man åker några km från mig så ligger Åkerlänna, där finns det en skola som, om den finns kvar, Evelina kommer att få gå i. Det finns även bygdegård, träningslokal och fotbollsplaner. Där bortåt var jag och hälsade på en mamma som jag lärt känna på ÖF. Vi tog en promenad på 8-9 km i otroligt mysig omgivning bland gårdar och kor och åkrar. Jag har sagt det förr - men det är såå fina omgivningar här ute!!

Tiden sprang fort förbi då vi var två som kunde gå och pladdra och hålla sällskap, satan vilken skillnad mot att "bara" gå med hund/vagn... Därefter blev det kaffe och skitsnack, precis som det ska vara! :-D 


På kvällen hämtade vi pappsen på jobbet och passade på att leka lantbrevbärare på hemvägen då jag har en hel hög med flyers (reklam för mitt och en annan tjejs företag) som måste delas ut. Fredrik körde och jag slängde ner i lådorna, jobbigt.. Fy fan för att jobba på lantbrevbäringen...


Väl hemma hjälptes vi åt att bada och natta barn, göra käk, slänga ihop ett nytt recept på cookies. Och nu är jag helt slut och sitter då här och andas en sväng! Barnet sover. Sambon har gått och lagt sig. Hunden joinade sambon men jag måste snart rycka upp honom för en sista kvällskiss! SEN ska jag smaka på kakorna!!


 


Måste bara slänga in två bilder jag fick på mobilen igår! De är tagna när pappa och dotter myser i soffan, när mamsen var iväg på äventyr!       

Av Jessica Olsson - 18 november 2012 22:09

En trevlig helg till ända!
I fredags for jag, barn och hund ut till mina päron. Jag var i väg en sväng å då var mamma barn- å hundvakt. Gick kanon! Så härligt att man kan lämna bort och det funkar så smidigt! Mamma hade även hjälp av min brorsdotter, Lovisa, 5 år :-) Dvs Evelinas kusin.

Vi var kvar till lördagen och väl hemma sen hade vi bara lugn lördagkväll med tidig säng :-) Och sen var det upp i morse och koka kaffe å dra iväg till Storvreta. Idag stod föreläsning/teori på schemat för våra kursdeltagare! Så en rolig förmiddag i hundens tecken!

Hemma hade far å dotter det mysigt. Tre timmar nästan fick han henne att sova, INNE i soffan! Galet... ;-)

Nu blir det sängen. Sov gott!

Bilderna:
Fredag hemma hos mamma <3
Lördagsmiddagen, varma mackor
Söndag och teori på Hunderbart dagis!
Sista bilden är en hund som kan konsten att bre ut sig?...

Av Jessica Olsson - 15 november 2012 20:22

Idag började dagen tidigt i vanlig ordning. Mellan 6-7 vaknade hon och låg sedan och sparkade och revs och nöps tills jag inte orkade (försöka) slumra längre, det gör ganska ont trots att hon har så små händer! 

Upp för frukost och sen drog hela familjen iväg i båda bilarna för att lämna in Passaten på service i Östhammar. Tillbaka till stan och lämna av pappsen medan jag och hund och barn handlade lite rekvisita till årets julfotografering, hehehe... Efter det åkte vi och hälsade på lilla Agnes - Evelinas minsta kusin som är född i september. 


Väl hemma så hände inte så mycket mer, då jag brukar kunna vara ganska trött när jag kommer hem från äventyr. Det tar på krafterna... Kort promenad i mörkret (inte så långt då jag ju är väldigt mörkrädd...) lite mysig lek och sen hopp i säng för lillan! Nu sitter jag här och filar på föredraget som ska hållas på söndag på hunddagiset. Sen ska jag nog också krypa ner. Man är liksom ganska slut när dagen börjar så tidigt!


     

Av Jessica Olsson - 14 november 2012 09:55

Nyss inkommen från morgonpromen. Skönt ute men det är grått och trist... Inte lika trevligt och inspirerande att gå då men vi måste ju ut! Tack gode gud (eller tack kära sambo) för hunden. Annars skulle nog bekväma jag sitta inne i soffan och bara äta kakor! :-) Nu går vi en lång prom varje dag efter frukost. Sammanlagt går vi mellan en halvmil uppåt en mil per dag vilket är godkänt i mina ögon. Barnet får sova och andas frisk luft, jag får motion men viktigaste - hunden får vara ute och röra sig, snusa på marken, pissa på buskar och bara vara. Och inget värmer mer än en nöjd, trött hund.

Av Jessica Olsson - 13 november 2012 12:40

Full fart hela dagen i vanlig ordning! Klockan är bara 12.41 men vi har hunnit med frukost, promenad och sen öppna förskolan! Evelina fick en kompis, Melker heter han! De satt riktigt sött bredvid varandra   


Väl hemma får vi se nu om hunden fortfarande är i vilo-mode en stund till eller om jag måste hitta på något med honom, slänga ut ett märgben på altan kanske så han kan sysselsätta sig själv. Det jobbiga med tisdagar, eller när man är iväg och gör något, är att man oftast är trött när man kommer hem och bara vill sätta sig en stund. Medan hunden då har legat själv hemma och inte vill att vi ska vila... Svår kombo ibland :-P Tack gode gud för frysa märgben   Det enda som håller tillräckligt länge för en rottweiler, iaf detta exemplar. Grisöron, som numera blivit dyrt i mina ögon, är bara bortkastade pengar, hehe, nä - visst det är supersmaskigt och jag ger honom det då och då. Men det tar ju några sekunder bara och sen är det slut! 


       

Skapa flashcards