Duke

Alla inlägg under november 2012

Av Jessica Olsson - 13 november 2012 08:25

Snart är frukosten intagen för oss alla tre. Då blir det långprom och sen får hunden vila hemma medan jag å E drar till öppna förskolan! Trevligt, trevligt! Barnbus och fika!

Senare idag ska vi vidare mot Hunderbart Dagis (hunddagis) för att hämta ut nyckel till helgens kurs, bl a.



Av Jessica Olsson - 12 november 2012 13:03

Även om vädret är fint är det skönt om hon vill börja sova inne...

Självklart har vi sällskap av Duken!

Av Jessica Olsson - 12 november 2012 10:23

Vaknade Evelina halv åtta. Klart godkänt! Upp för frukost å sen tog vi den så kallade Kvarnborundan (en runda på ca 6 km i trevlig miljö!).
Nu är det kaffe å fika som gäller! Hunden vilar nöjt, barnet sover ute och huset är nystädat av min kära robot!!
Lyx är det också då jag bakade igår och dessutom fick med mig bullar hem från svärmor!

Av Jessica Olsson - 12 november 2012 10:23

Vaknade Evelina halv åtta. Klart godkänt! Upp för frukost å sen tog vi den så kallade Kvarnborundan (en runda på ca 6 km i trevlig miljö!).
Nu är det kaffe å fika som gäller! Hunden vilar nöjt, barnet sover ute och huset är nystädat av min kära robot!!
Lyx är det också då jag bakade igår och dessutom fick med mig bullar hem från svärmor!

Av Jessica Olsson - 11 november 2012 21:47

sov vi till halv nio! Kors i taket!! Hur länge har jag inte drömt om en sovmorgon?? Hon vaknade några ggr i vanlig ordning och vid 3-tiden var hon lite kinkig och jag orkade inte strula en massa inne i hennes rum så hon fick helt enkelt följa med in och sova bredvid mig. Så mycket mysigare att sova för mig då också :-) Sen somnade vi tätt och när jag sen vaknade kände jag att klockan måste vara mycket mer än 6-7 då hon vanligtvis brukar vakna, och ja - runt halv nio! Jag petade lite lätt på henne för att kolla om hon levde (hmm... ja, det hör väl till? många pet blir det...) och då vaknade hon. Vi gick upp. Frukost till oss, frukost till barn, frukost till hund. I med en tvätt. Dammsuga. Sen blev det promenad bara matte och hund. Dock ingen sån där mysig promenad för vädret var ju bara helt grått och tråkigt! 

Fredrik var duktig och tog hand om Evelina medan jag pysslade runt hemma och sen när det var dags att sova för henne så gick de in i sovrummet och la sig. Och somnade båda två! Även hunden passade på att vila lite där inne han med.   


Sen bakade jag lite småkakor och sockerkaka för att det skulle hända något. Annars var det rätt segt idag ;-)


Framåt kvällen drog vi iväg till Fredriks föräldrar och åt middag och kladdkaka. Det var familjemiddag kan man säga! Så småkusinerna Evelina och Agnes fick träffas, inte för att de kanske hade så mycket utbyte av varandra men ändå :-P


Nu bara slappar vi innan det är dags att gå och sova lite! Sessan bytte vi på och gav gröt och pyjamas innan vi satte henne i bilbarnstolen för att åka hem. Så det var bara att knäppa loss. Packa ur. Lägga i sängen så var den nattningen klar. Tänk att det kan vända så fort! Iallafall vad det gäller sömnen natt och kväll! 


Nepp. Dags att hoppe i säng! 


 

Av Jessica Olsson - 10 november 2012 10:17

Idag var det uppstigning vid halv åtta, men då hade jag varit vaken sedan 5.45 För då behagade ungen vakna och trots lite amning och mys hos mig i sängen så ville hon inte somna om. Det brukar vara så numera om morgnarna. Hon vaknar runt 6 och sen får hon komma in till mig och då brukar hon ligga och krypa runt, rulla runt, sparkas, nypas och annat dumt påhitt. Till slut förstår man att ungen inte tänker somna om. Dessutom är man skapligt less på att bli riven och nypt i ansiktet så då tar man och går upp istället ;-) Och appopå det så har hon börjat sova i sitt eget rum i sin egna säng! Jag tänkte att jag måste testa något nytt. Och det har gått kanon! Man kan i princip bara lägga ner henne på kvällen och så somnar hon, även fast man lämnar henne! Hoppas, hoppas att det håller i sig och att det har släppt nu med sömnen!! För jag har dessutom tagit bort kvällsamningen, så numera är det bara ett par slurkar på natten, beroende på hur ofta hon vaknar och hur svårsövd hon är då. Men det går faktiskt framåt. Och nyss somnade hon faktiskt i sin säng också! Fast att det är dagtid! Jag har alltid haft problem med att få henne att sova inne om dagarna. Har testat allt i princip. Till slut ger man upp och går ut med henne i vagnen... Och det vore skönt att slippa nu när det blir kallare och mörkare och det dessutom tar sån tid att klä på och av och i och ur.


I veckan startade en hundkurs och det var så härligt att få åka in till stan och kursa lite! Dock hade jag lite ångest innan. Man är ju numera van vid att gå och lägga sig tidigt och att inte alls gå ut i kylan och mörkret på kvällarna. Än mindre åka in till stan "så sent" :-O Men jag peppade mig lite med kaffe och hög musik och sen var det bara att lämna över hemmet till F när han kom hem. Även han kan ju behöva få lite ensamtid och träna lite på att ta hand om allting, helt själv. Och det gick ju såklat kanon! Eller ja, hon var riktigt gnällig, gråtig och övertrött så han hade det väl lite kämpigt. Men nog gick det bra! Och det var så skönt att få vara hemifrån helt själv. Det är något man verkligen värdesätter nu. Ensamtid. Få ägna sig åt sig själv och det man tycker är roligt att få göra helt för egen del. Då kan man ladda på batterierna så man orkar med att sen vara en bra matte, sambo och mamma! 


Och idag då? Ja, hade sambon kommit upp i tid hande vi kanske hunnit in och kikat på lite bilar... Men han verkar vilja sova hela dagen? Själv gick jag som sagt upp tidigt med hund och barn. Rastade hund och gav honom mat (sen gick han och la sig i sängen igen...) gav barnet mat och bytte om på henne. Lagt i en maskin tvätt. Städat lite osv... Ja, tiden går ju. 


Oj, livstecken hörde jag nu! Lika bra att gå och kolla! (Livstecken från sambon... Barnet hoppas jag sover en stund till!!).


Lite bilder på sömn;


               


 

 

Skapa flashcards