Duke

Senaste inläggen

Av Jessica Olsson - 27 november 2012 17:44

Lekkamrat, gåstol, diskmaskin... En hund är bra till mkt :-)

ANNONS
Av Jessica Olsson - 26 november 2012 21:21

Innan 21, inte dåligt att redan ha hoppat i säng då. Men bebbe sov, jag fick ont i magen och ingen sambo hemma. Så lika bra att krypa ner bredvid sina små hjärtan å förhoppningsvis somna tidigt å vakna piggare än jag brukar...? Morgnarna är en cirkus när E vaknat. Trött som attan ligger jag kvar å slumrar medan hon röjer runt, drar mig hårt i håret å vägrar släppa, tar tag i ansiktet, försöker krypa över en, tar stöd med sina små händer på bröstet, i magen, prickar in nåt revben eller annat... Ja - när jag fått tillräckligt mkt stryk är jag lite piggare och går upp med solstrålen som är glad och sprallig!

Nu ligger hon tätt bredvid. Vi har en paus från egen säng i eget rum då hon började vakna så mkt, jobbigt att springa! Nu snusar hon tätt, tätt :-)

Hunden ligger även han och snusar!

ANNONS
Av Jessica Olsson - 25 november 2012 21:44

Idag har dagen gått i ett, hur annars... ;-) Lite tvätt. Lite städ. Lite bak...

Men för att ta det från början av helgen. I fredags var jag ut med mina Sötnosar till mamma å pappa på fikamys medan lördagen bjöd på födelsedagsfika inne i stan hos Fredriks syster och middagsbjudning borta i grannskapet på kvällen. Riktigt trevligt var det. Ett gäng grannar som käkade förrätt, huvudrätt å efterrätt samt drack lite gott och snackade en massa skit, hur härligt som helst! :-D

Nu bara slappar vi! Skönt!

Av Jessica Olsson - 21 november 2012 10:12

Som vanligt började vi dagen med en promenad efter frukost. Vi gick iväg ca 2 km hemifrån och där släppte jag lös vilddjuret en liten sväng. Spring i benen javisst!!!
Nu kaffe och kaka ute i solen och sen ska vi iväg till en mamma här i närheten för lite mys!


 

 

Av Jessica Olsson - 20 november 2012 13:13

är bara förnamnet just nu!


Alla vet nog att jag så innerligt, förbannat och obeskrivligt mycket vill ha en till liten hund. Hund är mitt liv. Det är min hobby. Min passion. Ja, det finns nog många ord därtill att använda ;-) Men som sagt. Jag vill ha en till hund. Som sällskap till Duke. En till hund att träna. En hund som fungerar på ett litet annat sätt än Duke och rottisen som helhet. För det är ju en staff jag kikat på, vilket jag tror kan passa oss kanon! 

Jag hittar lite spännande kombinationer då och då men jag får ju bara nej hemifrån   Dock var det nära för några år sedan. En jättefin kull och det var en riktigt go liten tik kvar som kunde fått ett hem hos oss. Men vi tackade nej. Nu är denna kennel på g igen att para samma mamma som hade kullen då. Så den kombinationen tror jag kan bli bra. MEN nu idag har jag hittat en annan, THE one and only kombination som jag såååå sjukt gärna skulle ha en valp ifrån. Jag känner tiken, har träffat henne ett flertal gånger, har sett henne i många olika situationer! Gått med henne på promenad, sett hur hon är bland andra hundar, hur hon kopplar av i ett rum fullt med andra hundar när det är utbildning, hur Curt Blixt drar släden mot henne - ja kort och gott - jag har sett mycket av det man kanske gärna skulle önska se av en mamma eller pappa till en kull! Och ja, hon sköter sig klockers vad man än tar sig till. Hon är glad som få och bland det sötaste jag sett!

Så ja - nu ska det tunga artilleriet in. För detta kan bli såååå bra!


 

Av Jessica Olsson - 19 november 2012 20:31

Ny vecka. Nya möjligheter!

Men fullt upp i vanlig ordning och dagen har gått i ett kör sen i morse! Först nu har jag samlat ihop mig lite... 

Dagen började med en riktigt trevlig långpromenad på nya marker! Jag som inte är härifrån var ute på villovägar en bit hemifrån åt ett annat håll än dit jag brukar åka. Om man åker några km från mig så ligger Åkerlänna, där finns det en skola som, om den finns kvar, Evelina kommer att få gå i. Det finns även bygdegård, träningslokal och fotbollsplaner. Där bortåt var jag och hälsade på en mamma som jag lärt känna på ÖF. Vi tog en promenad på 8-9 km i otroligt mysig omgivning bland gårdar och kor och åkrar. Jag har sagt det förr - men det är såå fina omgivningar här ute!!

Tiden sprang fort förbi då vi var två som kunde gå och pladdra och hålla sällskap, satan vilken skillnad mot att "bara" gå med hund/vagn... Därefter blev det kaffe och skitsnack, precis som det ska vara! :-D 


På kvällen hämtade vi pappsen på jobbet och passade på att leka lantbrevbärare på hemvägen då jag har en hel hög med flyers (reklam för mitt och en annan tjejs företag) som måste delas ut. Fredrik körde och jag slängde ner i lådorna, jobbigt.. Fy fan för att jobba på lantbrevbäringen...


Väl hemma hjälptes vi åt att bada och natta barn, göra käk, slänga ihop ett nytt recept på cookies. Och nu är jag helt slut och sitter då här och andas en sväng! Barnet sover. Sambon har gått och lagt sig. Hunden joinade sambon men jag måste snart rycka upp honom för en sista kvällskiss! SEN ska jag smaka på kakorna!!


 


Måste bara slänga in två bilder jag fick på mobilen igår! De är tagna när pappa och dotter myser i soffan, när mamsen var iväg på äventyr!       

Av Jessica Olsson - 18 november 2012 22:09

En trevlig helg till ända!
I fredags for jag, barn och hund ut till mina päron. Jag var i väg en sväng å då var mamma barn- å hundvakt. Gick kanon! Så härligt att man kan lämna bort och det funkar så smidigt! Mamma hade även hjälp av min brorsdotter, Lovisa, 5 år :-) Dvs Evelinas kusin.

Vi var kvar till lördagen och väl hemma sen hade vi bara lugn lördagkväll med tidig säng :-) Och sen var det upp i morse och koka kaffe å dra iväg till Storvreta. Idag stod föreläsning/teori på schemat för våra kursdeltagare! Så en rolig förmiddag i hundens tecken!

Hemma hade far å dotter det mysigt. Tre timmar nästan fick han henne att sova, INNE i soffan! Galet... ;-)

Nu blir det sängen. Sov gott!

Bilderna:
Fredag hemma hos mamma <3
Lördagsmiddagen, varma mackor
Söndag och teori på Hunderbart dagis!
Sista bilden är en hund som kan konsten att bre ut sig?...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se