Duke

Senaste inläggen

Av Jessica Olsson - 15 november 2012 20:22

Idag började dagen tidigt i vanlig ordning. Mellan 6-7 vaknade hon och låg sedan och sparkade och revs och nöps tills jag inte orkade (försöka) slumra längre, det gör ganska ont trots att hon har så små händer! 

Upp för frukost och sen drog hela familjen iväg i båda bilarna för att lämna in Passaten på service i Östhammar. Tillbaka till stan och lämna av pappsen medan jag och hund och barn handlade lite rekvisita till årets julfotografering, hehehe... Efter det åkte vi och hälsade på lilla Agnes - Evelinas minsta kusin som är född i september. 


Väl hemma så hände inte så mycket mer, då jag brukar kunna vara ganska trött när jag kommer hem från äventyr. Det tar på krafterna... Kort promenad i mörkret (inte så långt då jag ju är väldigt mörkrädd...) lite mysig lek och sen hopp i säng för lillan! Nu sitter jag här och filar på föredraget som ska hållas på söndag på hunddagiset. Sen ska jag nog också krypa ner. Man är liksom ganska slut när dagen börjar så tidigt!


     

ANNONS
Av Jessica Olsson - 14 november 2012 09:55

Nyss inkommen från morgonpromen. Skönt ute men det är grått och trist... Inte lika trevligt och inspirerande att gå då men vi måste ju ut! Tack gode gud (eller tack kära sambo) för hunden. Annars skulle nog bekväma jag sitta inne i soffan och bara äta kakor! :-) Nu går vi en lång prom varje dag efter frukost. Sammanlagt går vi mellan en halvmil uppåt en mil per dag vilket är godkänt i mina ögon. Barnet får sova och andas frisk luft, jag får motion men viktigaste - hunden får vara ute och röra sig, snusa på marken, pissa på buskar och bara vara. Och inget värmer mer än en nöjd, trött hund.

ANNONS
Av Jessica Olsson - 13 november 2012 12:40

Full fart hela dagen i vanlig ordning! Klockan är bara 12.41 men vi har hunnit med frukost, promenad och sen öppna förskolan! Evelina fick en kompis, Melker heter han! De satt riktigt sött bredvid varandra   


Väl hemma får vi se nu om hunden fortfarande är i vilo-mode en stund till eller om jag måste hitta på något med honom, slänga ut ett märgben på altan kanske så han kan sysselsätta sig själv. Det jobbiga med tisdagar, eller när man är iväg och gör något, är att man oftast är trött när man kommer hem och bara vill sätta sig en stund. Medan hunden då har legat själv hemma och inte vill att vi ska vila... Svår kombo ibland :-P Tack gode gud för frysa märgben   Det enda som håller tillräckligt länge för en rottweiler, iaf detta exemplar. Grisöron, som numera blivit dyrt i mina ögon, är bara bortkastade pengar, hehe, nä - visst det är supersmaskigt och jag ger honom det då och då. Men det tar ju några sekunder bara och sen är det slut! 


       

Av Jessica Olsson - 13 november 2012 08:25

Snart är frukosten intagen för oss alla tre. Då blir det långprom och sen får hunden vila hemma medan jag å E drar till öppna förskolan! Trevligt, trevligt! Barnbus och fika!

Senare idag ska vi vidare mot Hunderbart Dagis (hunddagis) för att hämta ut nyckel till helgens kurs, bl a.Av Jessica Olsson - 12 november 2012 13:03

Även om vädret är fint är det skönt om hon vill börja sova inne...

Självklart har vi sällskap av Duken!

Av Jessica Olsson - 12 november 2012 10:23

Vaknade Evelina halv åtta. Klart godkänt! Upp för frukost å sen tog vi den så kallade Kvarnborundan (en runda på ca 6 km i trevlig miljö!).
Nu är det kaffe å fika som gäller! Hunden vilar nöjt, barnet sover ute och huset är nystädat av min kära robot!!
Lyx är det också då jag bakade igår och dessutom fick med mig bullar hem från svärmor!

Av Jessica Olsson - 12 november 2012 10:23

Vaknade Evelina halv åtta. Klart godkänt! Upp för frukost å sen tog vi den så kallade Kvarnborundan (en runda på ca 6 km i trevlig miljö!).
Nu är det kaffe å fika som gäller! Hunden vilar nöjt, barnet sover ute och huset är nystädat av min kära robot!!
Lyx är det också då jag bakade igår och dessutom fick med mig bullar hem från svärmor!

Av Jessica Olsson - 11 november 2012 21:47

sov vi till halv nio! Kors i taket!! Hur länge har jag inte drömt om en sovmorgon?? Hon vaknade några ggr i vanlig ordning och vid 3-tiden var hon lite kinkig och jag orkade inte strula en massa inne i hennes rum så hon fick helt enkelt följa med in och sova bredvid mig. Så mycket mysigare att sova för mig då också :-) Sen somnade vi tätt och när jag sen vaknade kände jag att klockan måste vara mycket mer än 6-7 då hon vanligtvis brukar vakna, och ja - runt halv nio! Jag petade lite lätt på henne för att kolla om hon levde (hmm... ja, det hör väl till? många pet blir det...) och då vaknade hon. Vi gick upp. Frukost till oss, frukost till barn, frukost till hund. I med en tvätt. Dammsuga. Sen blev det promenad bara matte och hund. Dock ingen sån där mysig promenad för vädret var ju bara helt grått och tråkigt! 

Fredrik var duktig och tog hand om Evelina medan jag pysslade runt hemma och sen när det var dags att sova för henne så gick de in i sovrummet och la sig. Och somnade båda två! Även hunden passade på att vila lite där inne han med.   


Sen bakade jag lite småkakor och sockerkaka för att det skulle hända något. Annars var det rätt segt idag ;-)


Framåt kvällen drog vi iväg till Fredriks föräldrar och åt middag och kladdkaka. Det var familjemiddag kan man säga! Så småkusinerna Evelina och Agnes fick träffas, inte för att de kanske hade så mycket utbyte av varandra men ändå :-P


Nu bara slappar vi innan det är dags att gå och sova lite! Sessan bytte vi på och gav gröt och pyjamas innan vi satte henne i bilbarnstolen för att åka hem. Så det var bara att knäppa loss. Packa ur. Lägga i sängen så var den nattningen klar. Tänk att det kan vända så fort! Iallafall vad det gäller sömnen natt och kväll! 


Nepp. Dags att hoppe i säng! 


 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se